BC Hedlund Holding AB förvärvar Gröning Board AB

BC Hedlund Holding AB har tecknat ett avtal om förvärv av Gröning Board AB i Falun. Affären och tillträde skedde 15/6-2020. Gröning Board är ett grossistbolag som levererar skivm…

BC Hedlund Holding AB förvärvar Gröning Board AB

Dela:

BC Hedlund Holding AB har tecknat ett avtal om förvärv av Gröning Board AB i Falun. Affären och tillträde skedde 15/6-2020.

Gröning Board är ett grossistbolag som levererar skivmaterial till återförsäljare inom bygghandel och till industrier inom hustillverkning, inredning, emballage med mera.

Gröning Board har sitt säte och lager i Falun och distribuerar sina produkter till största delen inom Dalarna, Gävleborg, Hälsingland och Mälardalen.

Gröning Board AB har 8 anställda och omsätter cirka 60 MSEK.

BC Holding AB äger sedan tidigare Maxmoduler Produktion AB samt Lööve Global AB och adderar nu Gröning Board AB till koncernen som förväntas omsätta cirka 300 MSEK under 2020.

Gröning Board BC Hedlund Holding AB

Det känns förstås jättebra och då vi har haft ett samarbete sedan tidigare mellan våra bolag så kändes affären som ett naturligt steg för att tillsammans bli en starkare aktör inom grossistledet för skivmaterial i Sverige, säger Christer Hedlund, styrelseordförande och ägare i BC Hedlund Holding AB.

– Att vi dessutom trivs bra tillsammans med medarbetarna på Gröning Board gör det hela än bättre, menar Hedlund som också tillträder som ny styrelseordförande i Gröning Board.

Syskonen Örjan och Ylva Elfström fortsätter som tidigare i Gröning Board med Örjan som VD och Ylva som kontorschef och syskonen har också kvar ett delägarskap i bolaget framåt.

– Målsättning är att Gröning Boards kunder ska känna igen sig i bolaget även framgent, avslutar Hedlund.

För mer information kontakta: Christer Hedlund, 070-509 55 73

Fler nyheter

Sök
Generic filters