Alternativet till OSB3

Som många har märkt råder det stor brist på OSB3 både i Sverige och i stora delar av Europa. Anledningen till det är bla. en ökad efterfrågan i Nordamerika. Detta gör att de största fa…

Alternativet till OSB3

Dela:

Som många har märkt råder det stor brist på OSB3 både i Sverige och i stora delar av Europa. Anledningen till det är bla. en ökad efterfrågan i Nordamerika. Detta gör att de största fabrikerna i Europa ställer om och skickar stora volymer dit.

” Det är helt galet, vi letar överallt i hela världen efter fabriker som vill producera OSB3 till oss men priserna är skyhöga. USA betalar mycket mer än vad vi gör och det är därför de får så stora volymer, säger Örjan Elfström, VD”

Men det finns ett fullgott alternativ till OSB3 för att montera i väggar . Spånskiva Solid P4 från Byggelit.

”Det stämmer, Spånskiva Solid P4 är ett jättebra, om inte bättre alternativ till OSB3. Skivan är svenskproducerad och behöver inte transporteras lika långa sträckor som många andra importerade skivor. Svensk råvara och Svensk producent som är FSC-certifierade precis som vi på Gröning Board är. Miljövänligt och hållbart helt enkelt!. En superbra produkt som vi med stolthet kan erbjuda till bygghandel och industrikunder.

Spånskiva Solid P4 är ingen nyhet på marknaden. Byggelit har haft skivan i sitt sortiment ett tag men det är verkligen nu som den fått sitt genomslag i och med bristen på OSB3 i landet.

”Vi ber alla kunder att komma in med beställningar i tid och kalkylera med att leveranstiderna kan vara längre än normalt. Bristen på varor och det tryck som är just nu, gör att vi står inför en rejäl utmaning. Vi jobbar varje dag för att hitta lösningar tillsammans med våra fantastiska kunder”

(Nedan finner du information om bla. böjhållfasthet, E-modul, IB, montering, godkännanden osv)

Byggelit Solid Väggskiva
Solid P4 12 Mm

Gröning Board AB är grossister. Är du privatperson och vill handla Spånskiva Solid, kontakta ditt närmaste byggvaruhus.

Fler nyheter

Sök
Generic filters