Tack Helena Lundin!

Hon är kvinnan som haft en central roll under fyra (!) decennier på Gröning Board. Nu tackar Helena Lundin för sig och går i pension. Det var den 15 juli 1974 den som Helena Lundin, bar…

Tack Helena Lundin!

Dela:

Hon är kvinnan som haft en central roll under fyra (!) decennier på Gröning Board. Nu tackar Helena Lundin för sig och går i pension.

Det var den 15 juli 1974 den som Helena Lundin, bara en vecka efter studenten, gjorde sin första dag på Gröning Board. Dagen till ära då, var hon i förd en klassisk folkdräkt. Igår den 1 april 2021 alltså 47 år senare, bar hon en till synes lika folkdräkt under hennes sista dag på Gröning Board.

Till att börja med, hur hamnade du på Gröning Board?

– Jag hade precis avslutat en ekonomiutbildning på gymnasiet och var inställd på att hålla på med bokföring. Tjänsten jag sökte på Gröning Board var då en telefonisttjänst och jag hatade egentligen att prata i telefon, så när jag tänker tillbaka kan jag inte förstå hur jag kunde söka den tjänsten, men jobb är jobb och det blev ju bra ändå, haha!

Men 1974 såg det inte riktigt ut som idag, vad innebar en telefonisttjänst då?

– Haha, jadu. Man hade proppar som man kopplade ihop alla linjer med. Ganska avancerat system om man jämför med idag.

47 år på ett och samma företag, en enormt trogen medarbetare, vart ifrån har du fått drivet att år efter år fortsätta?

– Svaret är nog så enkelt som att jag har trivts, med både kunder, leverantörer och arbetskamrater. Har inte känt behovet att ha något annat arbete, man ska inte underskatta vikten av trygghet och välmående. Jag tror inte heller gräset är grönare på andra sidan. Arbetsuppgifterna genom alla år har också varierat vilket gett mig känslan att jag alltid kunnat utvecklas.

Helena Lundin

Efter alla dessa år, är det något speciellt minne du bär med dig från tiden på Gröning?

–Jadu, det är många år, men den efterfrågan som vi nu upplever på skivor är galen, vi säljer verkligen allt vi får tag på. Visst, det har varit brist på olika produkter i perioder genom åren, men aldrig som det är nu. Det blir allt mer populärt att bygga med träbaserade material, så jag tror bara detta är början.

Att avsluta på topp är en gammal idrottsklyscha, men man har verkligen fog för att säga att du gör det. Gröning Board har under starten på 2021 slagit försäljningsrekord efter rekord, hur känns det?

Haha, ja wow vilken avslutning. Jag har en skön känsla för att pensionera mig och känner ingen ångest, även om jag kommer sakna alla arbetskamrater så kommer jag komma in lite titt som tätt.

Slutligen, blir det att fira i dubbel bemärkelse nu över påsk?

– Nja, det blir det väl tyvärr inte. Jag ska ta det lugnt och väntar på att ta vaccinsprutorna. I sommar ser jag fram emot att spela golf och att vara i sommarstugan.


Helena Lundin har under sina år på Gröning Board varit en väldigt uppskattad kollega och arbetskamrat. Många kunder och leverantörer har under senaste veckan visat sin enorma uppskattningen för Helenas tid på Gröning Board med diverse blombud och presenter som dykt upp.

Någon som inte hymlar med Helenas betydelse för bolaget är nuvarande VD och delägare Örjan Elfström

– Att ge en sådan epok ett värdigt avslut i denna pandemitid som vi lever i just nu är svårt. Men så fort detta har lagt sig, kommer Helena firas av på ett värdigt sätt efter en sådan lång och trogen tjänst inom samma bolag, var så säkra avslutar Örjan.

Text: Filip Elfström

Fler nyheter

Sök
Generic filters